20.5.09

First blocks

I sewed first 24 blocks for quilt along. The colour scheme is red and yellow with orange and pink. It's going to be a prezent to my grandma.



Ušila jsem prvních 24 bloků pro velkou deku v rámci quilt along, abych dohnala zpoždění, které jsem nabrala pozdějším startem. Odteď už budu šít tak jen dva bloky denně. Opravdu to zabere jen chvilku. Deka bude laděná do červenožluta. Používám všechny možné i nemožné látky ze svých zásob. Zatím jsem s většinou bloků spokojená, jen některé se mi moc nelíbí. Deka bude dárkem pro mojí babičku. už hrozně dlouho plánuju, že jí nějakou ušiju. Původně jsem chtěla spíše nějaký tradiční vzor s hvězdami, ale tahle bude také dobrá. Jen si nejsem jistá bílý lemováním, protože babička má dva psy, kteří běhají dovnitř a ven z domu, jak se jim líbí a skáčou na postele a křesla také, jak se jim líbí.



15.5.09

Hearts are almost finished

Another baby blanket is almost finished. It took me almost a year to make it. It's all hand-sewing so it takes lot of time. This is my favourite heart from Denyse Schmidt fabric.
Další deka je těsně před dokončením. Už jsem o ní psala dřív. Trvala mi to opravdu dlouho jednak proto, že jsem neměla motivaci, jednak proto, že je kromě olemování, které ještě není hotové, celá šitá ručně. Asi nejvíc ze všech srdíček se mi líbí tohle žlutá. Je úžasně pozitivní díky látce od Denyse Schmidt, kterou jsem si nechala dovést z Ameriky. Bohužel jí mám jen málo a docela dost jí padlo i na trojúhelníky pro Hugouška.


V tomto týdnu jsem po večerech pracovala na několika dalších věcech. Konečně jsem vyžehlila tu hromadu v koši a kromě toho ušila nebo rozešila 2 chňapky pro sebe, 2 nepovedené pro tetu, 2 povedené pro tetu, látkové kostky na hraní k srdíčkové dece a přidala se ke svému prvnímu "Šijeme společně" nazvanému One a day-a quilt along. Hned první večer jsem pak ušila dva bloky. O víkendu to všechno nafotím a fotky ukážu tady na blogu. Teď nemám doma foťák. Přeju krásný víkend.

13.5.09

Triangles for Hugous finished!

First quilt for our future baby Hugous is finished. I posted about pattern here. It isn't perfect but I like it.

První hrací deka pro naše budoucí miminko Hugouška je hotová. Cesto na chalupu v Beskydech jsem dokončila zapošívání nití a schovávání jejich konců. O trojúhelníkovém vzoru jsem psala už dřív. Prošívání a hlavně schovávání nití zabralo dost času, protože jsem prošívala asi polovinu trojúhelníků a hlavně každý zvlášť. Výsledek sice není dokonalý - ne všechny trojúhelníky mají ostré rohy, ale jsem moc spokojená. Hugouškovi se určitě bude líbit.

7.5.09

Yet another baby blanket

I just casted on a new blanket blanket. It is made from cotton yarn Limone (by Schoeller+Stahl, 125m/50g). I have chosen Bunny Hop Baby Blanket pattern. Since I use small neddles (size 3), it will take long time to finish it.Dnes ráno cestou do práce jsem nahodila oka na další miminkovskou deku. Zase pletenou, ale tentokrát žlutou a bavlněnou. Přízi Limone (100% bavlna, 125m/50g) od firmy Schoeller+Stahl jsem koupila v internetovém obchodě Pletení pro radost. Příze je hodně tenká, pletu na jehlicích číslo 3, takže upletení celé deky bude trvat hodně dlouho. Doufám, že to stihnu, protože už mi zbývá jen 10 týdnů do termínu porodu a mám spoustu dalších ručních prací na dodělání. Vybrala jsem si krásný oboustranný vzor Bunny Hop Baby Blanket.


First aid bag

I followed this tutorial to make a bag, but I skipped the patchwork part of the pattern and instead I applicated a red gingham cross on a linen fabric.Jsem alergická na ledasco a tak potřebuju sebou nosit léky pro případ včelího štípnutí nebo příliš silné rýmy. Ušila jsem si tedy látkový pytlík na léky. Je hodně velký a tak jsem přidala i nějaké náplasti, paraleny apod. Vypadá to, že budu muset ušít ještě jeden menší, který budu nosit pořád u sebe.

Kříž jsem vystřihla z červené kostkované látky a přišila na lněnou látku entlovacím stehem. Pro ušití pytlíku jsem použila tento návod, jen jsem vynechala sešívání čtverečků a rozměry si zvolila podle svých potřeb.

6.5.09

Hexagon love

I fell in love with hexagons some time ago. This is my favourite vintage quilt. I like the red border. I hope I will find time to make similar one. I have alredy found a tutorial for English piecing. It is here. As I'm beginner I will probably start with something less time-consuming than a king-siye quilt. Probably a coaster like this or this or this. Later I can proceed to a tote bag like this.Do šestiúhelníků jsem se zamilovala už dávno. Nejvíc se mi líbí tenhle letitý quilt, jehož obrázek jsem našla na bůhví kterém blogu. Nejlepší na něm je to červené ohraničení, které je neobvyklé, nejčastěji člověk totiž vidí bílé. Našla jsem už i návod, na to jak se šestiúhelníky správně sešívají. Není to snadné a hlavně to zabere spoustu času, ale je to práce, která se dobře hodí na cesty. Protože jsem začátečník tak si to nejdřív vyzkouším na nějakém podtácku pod skleničku. Inspiraci lze najít tady a tady a tady. Líbí se mi i tahle japonská taška, ale ta už je pro pokročilé.