18.2.09

Red and white striped blouse

I sewed three blouses in three days. This is the last one. I used the same pattern as for blue and white striped one.

V listopadu jsem během tří dní ušila tři halenky. Toto je poslední z nich. Má stejný střih jako modrobíle proužkovaná jen límec je jiný a u zapínací lišty jsem vynechala skryté zapínání. Proužky jsou o hodně výraznější.

17.2.09

Black and white artist's shirt

I made this shirt last year in November. I used a Japanese fabric - black and white vichy. Originally I wanted to used this fabric for another shist pattern and dekorate it with chicken scratch embroidery but it's squares are too big for it. Instead I used pattern No. 122 from BWOF 01/2008. It looks great with a wide black belt but I cannot wear it like that any more. But it is still good maternity shirt :-)

In the background of the first picture you can see our Christmas decoration - red, pink and white stars which are sewn by hand and embroided with beads. The inspiration comes from the Czech magazine Praktická žena.
Tohle malířskou halenu jsem ušila loni v listopadu, ale až tento víkend jsem si udělala čas a vyfotila ji. Černobílou kostku jsem koupila v Japonsku, není moc kvalitní, ale je tenčí než podobné látky, které jsou k dostání u nás. Původně jsem tuto látku chtěla použít na halenku jiného střihu ozdobenou výšivkou "kuřecí pařátek" (podobná je na mé zástěře), ale čtverečky na této látce jsou nohužel moc velké. Střih se skrývá pod číslem 122 v lednové Burdě 2008. Halena vypadá dobře stažená široký černým páskem, ale teď ji kvůli rostoucímu bříšku nosím volně.

V pozadí prvního obrázku můžete vidět naši téměř jedinou vánoční výzdobu - bílé, růžové a červené ručně šité a korálky vyšívané hvězdičky inspirované obrázkem ve starší Praktické ženě.

15.2.09

Fabric shopping 4

That's me in Purl Patchwork shop in Soho in New York. I love their website Purlbee where they post patterns from fabrics and yarns their sell. I went to Purl Patchwork on our way back from Peru. I bought some solids for a quilt and this funny Alexandr Henry's Zoo.

Ta osoba na fotce jsem já v obchůdku Purl Patchwork v Soho v New Yorku. V NY jsme se zastavovali kvůli přestupu z letadla do letadla na naší cestě z Peru. Ráno jsme vystoupili z letadla, prošli celní kontrolou a hurá metrem do centra. Zatímco já jsem nakupovala látečky, můj muž hledal obchody s botami a nakonec si koupil dvoje jachtařské. Po nákupech jsme jeli zase zpátky na letiště.

V obchůdku prodávají krásné látky na patchwork a hned vedle je obchůdek s přízemi, kde jsem nebyla. Koupila jsem si několik jemných jednobarevných látek na doposud nerealizovaný quilt a vtipnou dětskou látku s barevnými zvířátky nazvanou Zoo od firmy Alexandr Henry. Pokud se chcete nechat inspirovat k výtvorům zabrouzdejte na stránkách Purlbee.

Fabric shopping 3

I ordered these fabrics in the USA and a friend of mine brought them with him on his way back home from the USA. They are much softer and finer than Czech cotton fabrics and their patterns are modern and cute. I have not used most of them until now.

Loni v létě jsem si v Americe přes internetové obchody objednala několik látek na patchwork. Kamarád mi je přivezl až domů. Tahle fotka je z naší koupelny, kde látečky čekaly na vyprání. Jsou mnohem jemnější a tenší než klasické české bavlny, vzory jsou opravdu moderní nebo mírně retro. Zatím jsem z nich moc nešila.

14.2.09

Fabric shopping 2

I bought these patchwork fabrics in Madrid last year. There are several fabric shop close to the main square.



Tyto kytkované látky na patchwork jsem koupila loni v Madridu v jednom z několika obchodů nedaleko hlavního náměstí. V Madridu mají velký výběr moderních látek - loni měli spoustu vyšívaných bavlnek (Madeir) ve všech možných barvách. V jednom obchodě měli zase jenom galanterii, takový výběr jsem v Česku nikdy neviděla a prodávali tam i muži!

Baby ripple

I always loved absolutely beautiful ripple blankets by Attic24 and Alicia but I didn't know how to crochet. This Wednesday a friend of mine gave me a lesson on crocheting. I alredy had a box of colorful yarns (Merino by Vlnap) and Attic24 have written something like a pattern. I think that the original pattern is from a book by Jan Eaton and it is called soft waves. So now I am working on ripple blanket for my baby. I will take months to complete.

Vždycky se mi šíleně líbily vlnité deky jako uháčkovaly Attic24 a Alison, ale nikdy jsem neuměla háčkovat, jen plést. Tedy až do středy, kdy jsem pozvala na večeři kamarádku Alenu a dva kamarády. To už jsem měla přes internet zakoupenou krabici s jedním kilem vln Merino (50% vlna merino, 50% akryl) od Vlnapu. Alča mě naučila základy háčkování (učila mě už podruhé, ale od prvního pokusu uplynula taková doba, že jsem zase všechno zapomněla) a tak jsem hned druhý den mohla začít s dekou jménem vlnovka určenou pro naše miminko na cestě. Do července je spousta času, tak doufám, že to stihnu. Zatím mám tři řady o šíři cca. 75 cm.

13.2.09

Fabric shopping 1





I like travelling and fabrics are the best souvenirs for me . These pictures are from Paris. I went there last year and admired fabrics in Montmartre, just downhill from Sacre Couer.

Ráda cestuju a látky jsou pro mě tím nejlepším suvenýrem dovezeným z cest. Loni jsme strávili pár romantických dní v Paříži a tyhle fotky jsou z jednoho z obchodů v Montmartru. V této oblasti pod kopcem, kde stojí Sacre Couer, je hned několik obchodů s látkami. Vřele doporučuju.

12.2.09

Slowly working



I've been working on this baby blanket since last summer. It will be for a daughther of my cousin. I was inspired by blanket in the french book Creations calines pour mon bebe but I have changed the pattern slightly - hearts are hand-apliqued with a white thread. Now I have to quilt the blanket with colorful yarns. It must be finished in May.


Na této miminkovské dece pracuju od minulého léta. Původně jsem ji začala jen tak, ale teď to vypadá, že bude patřit dceři mé sestřenice, která se má narodit v květnu. Inspirovala jsem se francouzskou knihou Creations calines pour mon bebe. Srdíčka jsou nenápadně ručně přišitá tenkou bílou nití na pozadí z režné lněné látky. Látky jsou z celého světa - z Francie, Španělska, USA a samozřejmě z Česka. Teď začínám prošívat (spojovat zadní stranu, vatelín a přední stranu) tím, že předním stehem obšívám jednotlivá srdce. Na zadní stranu jsem zvolila svou milovanou kytkatou českou látečku.